Wednesday, January 19, 2011

F.R.I.E.N.D.s

Berapa ramai sahabat suka duka yang korang ade? 1..3..10???
Bole pakai ker sahabat korang tu rase2..time susah ker ade x dorang tolong..
Susah taw nak carik sahabat yang betol2 bole serasi dengan kita..
Bila kita senyap ke ade problem ke..ade x dorang care..."eh..ko kenape syp jerk..ce citeeee ce citeeeee!!!"..ngahahaa
Bila kita happy pon dorang kepochi..hehheee..ok lar tu kan..
Bila kita xde duit.."ala..jgn mengada lar..pkai duit aku dulu..cepat!!"..
Ada tak..ada tak...surelar ade kan..tp bole dibilangin dgn jari....

Aku mengaku..aku x ramai kawan..aku tak reti nak berkawan...
Berapa kerat sangatlar kawan yang aku ada...
Tapi aku hargai semua yang pernah..sedang dan sudah menjadi kawan aku...
Kawan2 sekolah.....(ade bape jerk coz kat skool aku adalah pemalu dan pendiam...da lar muke itam..blueekkk!!)
Kawan2 mase belajar..(best time ni...kalo ade mase nt aku story pasal dorang..)
Kawan2 dekat tempat kerja...(korang lar buat hidup aku rase best..)

So now aku nak story pasal ofismate aku...aku suka dapat kenal ngn dorang...mcm2 latar belakang...mcm2 perangai..mcm2 rupa...sumenye buat aku gembira bila ade diorang...
Mereka2 ni sgt prihatin, baik, pemurah dan ade semangat kerjasama yang kuat..(mcm wonderpet tuh....ape yang penting..kerjaaaaaaaaaasamaaa)
Kalo sorang ade msalah..yang lain mulalar kepochi dok tnye2..
"eh...si $#@ tu kenape...dia diam jerk"
haaa...nnti adelar rombongan datang nak menyiasat tanye tuan empunya diri ape masalahnyeee...huhuhuuu...
Suka ker...duka ker....ktorang share same2..
Pernah jugak ade perselisihan faham..ala biasalar tuh kan...
Tak lama pastu baiklar...We are frenzzz...rite!!!

Meh aku introducekan sahabat gila2 kentang lenyek aku nih...


Dengang kuasa bulannnn...akan membunuhmu!!!
Haaa...dia ni mmg gila2 sket..kdg2 kelam kabut pon ade jugak..huhu
Da lar byk sgt nickname..jay lar..sha lar..jeliter lar..
Aku panggil die echah jerk..hehehee...
But dia sgt femes among us lar...yelar org cantikkan..peramah pulak tu..
Dia sgt kepochi antara yang lain lar...
Kalo ade dikalangan kami yg mood x ok dia akan tanye..
"baby...ko kenape??...meh cite kt abg ni.."
Hahaaa...gilo minah ni...


Haa..dia ni mcm aku sket...
Kami panggil dia momoi jerk coz mak dio cino..so muke pon mcm amoi bru abis skola jerk..tapi dlm ic dia melayu..
Kalo ape2 aku suke bitau kat dia..understanding person maybe sbb aku ngn dia agak same..suke menyendiri kdg2...kalo x suke sesuatu tu akan tunjuk terang2an..haa samelar tuh...
That's why aku bole sharing ape saje dgn dia...


Haa..ni lg sorang yg gila2..we call her jia...
da lar paling kecik..pastu paling sengal plak tu..
Honestly lar kalo dia xde...agak sunyi jugaklar group kitorang..
Coz dialar yang memeriahkan suasana...dgn mimik muke dia tuh..
Kalo nk mntak pendapat pon bole ngn dia nih..

Ini plak Alin...dia ni plg cool lar...kalo ktorang buat lawak...dia nk gelak pon sopan2 jerk..
Dia ni agak tertutup sket..nak xnak jerk share masalah dia...kalo ade pon mybe 25% jerk..
Tp ktorang x pakse pon..so kesimpulannya dia oklar..
Bole bawak gurau..
(sape nak kenal ngn dia haaa dipersilakanlar..hehe..)

Ok..last skali is lisa...comelkan dia nih..
Dia ni pangkat plg tinggilar among us...
Walaupon dia bos tp dia bole msuk dgn jiwa kitorang taw org2 bawahan ni...
Tabik ar kat dia...(cehh..mcm bangga sketla dpt bkwan ngn bos..eheheee)
Dia ni pon sopan santun jerk orgnye..tp kadang2 sengal lar jugak...
Bila dtg time gila2 dia tu..dah x peduli da org sekeliling.
Xpe...kwn2 ko ni pon same sengalnya...

So mcm mane???Best tak member2 aku...aku bangga dapat kawan ngn dorang...sempoi habis..Otak sume gila2...mmg serasi dengan aku...so aku pon ikot dari pendiam jadi gila yang terlampau kekadang....So pd sesape yg x bape knal aku jgn tkjut kalo aku lain mcm sket bile dgn dorang...

Janji aku happy bila dengan mereka2 ni...
Jangan pisahkan kami yer...hahaha...bye...

No comments: